top of page

Hallo!

Ik ben Gerdy, 32 jaar. Ik woon samen met mijn man, zoontje en hond in Schendelbeke.

In 2017 studeerde ik af als Master in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2012 had ik reeds de lerarenopleiding voor lager onderwijs afgerond, maar de fascinatie voor psychologie duwde mij in een andere richting. Uiteindelijk heb ik beiden gecombineerd door een tijdje in het onderwijs te werken als zorgondersteuner. In 2019 besloot ik een eigen praktijk te starten om psychologische begeleiding te bieden aan kinderen en jongeren.

IMG_3534.JPG

Rond mijn 20ste ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. In het begin was dit voor mij nog een vaag begrip. Door mij hier meer in te verdiepen en door de kennis te gaan toepassen in de praktijk, ben ik hier steeds beter mee leren omgaan. Mijn missie is dan ook om dit te kunnen doorgeven aan andere hoogsensitieve personen, maar evenzeer aan mensen die zich hier slechts gedeeltelijk in herkennen. Het doel is om hoogsensitiviteit als kracht te gaan inzetten en niet zozeer als een klacht of last mee te dragen. Eens je hierin een beter inzicht hebt gekregen en je eigen manieren hebt gevonden om met bepaalde uitdagingen om te gaan, kan je deze eigenschap net als extra troef gaan inzetten.

Ik leer nog voortdurend bij en ga steeds op zoek naar nieuwe inzichten. Eveneens blijf ik mezelf en mijn aanpak in vraag stellen en aanpassen waar nodig. Via specialisatie-opleidingen heb ik mij verder verdiept in positieve psychologie en mindfulness. In 2021 ging er voor mij een heel nieuwe wereld open toen ik mama werd. Ook deze ervaring heeft mij al veel bijgebracht, onder andere over mijzelf als (hoogsensitief) persoon.

Wegens renovatiewerken zijn face-to-face-gesprekken helaas niet mogelijk op dit moment. Daarom bied ik als alternatief online gesprekken aan. Ik hoop dit snel weer te kunnen combineren met de gesprekken in mijn praktijk. Op termijn wil ik mijn cliënten zelf laten kiezen tussen deze twee mogelijkheden, aangezien ze allebei hun specifieke voordelen hebben.

bottom of page