top of page

Visie en werkwijze

Iedereen is uniek. Daar zijn we het allemaal over eens. Dat is niet anders wat psychologische begeleiding betreft. Hoe dit proces verloopt is onvoorspelbaar, voor iedere persoon verschillend en afhankelijk van verschillende factoren. Daarom werk ik zo veel mogelijk op maat van de persoon die op dat moment bij mij zit.

Aan het begin van de begeleiding neem ik graag de tijd om je beter te leren kennen en een duidelijk beeld te krijgen van je hulpvraag. Vervolgens bekijken we welke verschillende mogelijkheden er zijn en welke paden we zouden kunnen bewandelen. Samen doorlopen we een heel proces van praten, nadenken, dingen in vraag stellen, dingen uitproberen, nieuwe inzichten opdoen,… Dat is vaak voor ons beiden een zoektocht die tijd vraagt. Er zijn geen snelle oplossingen voorhanden die met 100% zekerheid zullen werken. Het is – zoals vele dingen in het leven – een proces van vallen en opstaan. Het uiteindelijke doel is dat je na afloop van onze samenwerking de kracht en het vertrouwen hebt om zelf weer verder te kunnen.

Ik waak erover voldoende ruimte te voorzien om te evalueren hoe de begeleiding verloopt en vooral om stil te staan bij hoe jij de begeleiding ervaart. Ik waardeer jouw openheid en eerlijkheid enorm, want dit geeft mij de kans om iets bij te leren over mezelf. Hierdoor zal ik jou (en anderen) in de toekomst nog beter kunnen helpen. Ik vind het heel belangrijk om te blijven leren en open te staan voor nieuwe inzichten en benaderingen. Dit geldt niet alleen voor mezelf als psycholoog, maar ook als mens, als mama,…

In mijn begeleidingen ligt de focus op:

  • zelfinzicht: Hoe goed ken ik mezelf wat betreft mijn gedachten, gevoelens, gedrag, behoeften, sterktes, valkuilen, waarden, doelen, …?

  • zelfzorg: Hoe kan ik beter zorgen voor mezelf op lichamelijk/mentaal/emotioneel vlak? Hoe pak ik dat concreet aan? Wat heb ik nodig? Wie kan mij hierin ondersteunen?...

  • zelfvertrouwen: Heb ik een realistisch zelfbeeld? Hoe ga ik om met mezelf? Hoe kan ik omgaan met moeilijke momenten? Hoe kan ik mijn sterktes en troeven beter benutten?

bottom of page